kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Saturday, November 20

Kembali ke Sekolah?

19 November 2010,
seronok sgt2...
meema, ieya, n ima was going back to school!!!
owh what a short day but full of sweet memories, hehe (syok sendiri)
pagi-pagi lagi (7 am) mah dh terpacak kt depan pasar sambil tunggu ima n ieya,

selepas lebih satu  jam penantian, ima n ieya un muncullah...
nmpk je ima n ieya, mah peluk kuat2 sampai semua org kt kawasan pasar uh tgok, but mah xkesah coz mah rindu diorang sgt2, (last jmpe ieya n ima time wat bbq kt umah ana),

kemudian, aktiviti pertama ialah....makan kt pasar!
sepinggan nasi lemak sambal kerang  n secawan teh ais,
yg penting?
borak! haha

lepas tue terus menuju ke arah pasar mini Kiat Seong,
beli komik, but rase kekurangan kerana uncle Kiat Seong dh meninggalkan dunia ini,
rindu pulak nk tngok muke die walaupun dulu xpernah berkomunikasi pun dengan uncle KS,
huhu

masuk je kawasan sekolah, yg paling ketara sekali ialah,
byk pokok dh kena tebang,
sedih sgt sebab kawasan sekolah dh jadi panas terik,
x macam dulu2 redup je suasana plus byk daun2 berguguran...haha
nostalgia sungguh,

lepas tue menuju ke arah bilik guru,
semua cekgu yg sempat kitowg jmpe msti tanye benda yg same,
study ape skang? study kt mane?
hehe segan silu je nk jwb,, almaklumlah otak saye bukan geliga sgt, huhu

tapi yg best sgt ialah, dpt nasihat dari guru-guru yg dirindui,
terutama pn normah busu rerah n pn zaidah,
setiap patah perkataan yg keluar dari mulut diorang,
memang sgt2 membakar jiwa dan semangat muda saya,
haha, merepek

masa kitorang dtg tue, pn zaidah ade kelas,
tapi masuh sanggup nk layan kitorang,
n bile mintak satu gamba dari cekgu,
respon nye sgt2 baek! waa!!!
cekgu memang sporting! serious, saye rindu sgt2 isu berbangkit dlm kelas cekgu,

hmm....tetapi mase amat mencemburu kami, ima ade temujanji dengan doktor gigi,
so diorang kena berundur diri,
sebelum balik, ieya belanja aiskrim, hmm...tringat zaman dulu2 hik3 (prasan)
meema xnk wish gudbye kt ieya n ima,
coz i prayed everyday that only Allah can separate us,
so mah pun wish " see ya, "
huhu sedyh sgt2 but i smile n thanked to them,
coz willing to sacrifice their short holiday to see me :-)


p/s : antara saat-saat  yg mah takkan lupakan ialah,
pn normah menadah tangan dan berdoa,
meema n ima aminkan, sgt2 menyentuh prasaan,
ieya, we luv u, very2 much! swear!

No comments:

Post a Comment