kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Tuesday, December 21

Keputusan Peperiksaan Akhir

Sampai je kaT Kolej 13.Semua orang dapat balik ‘barang berharga’ masing-masing.Masa meema onn je Handphone, berduyun-duyun msg yg masuk.Tapi yang paling penting masa tue adalah mesej daripada kawan rapat meema kt AsPer, Deba.
Deba  : meema, how’s ur pointer? Deba punye sket.Deba sedih.
Reply : Meema bru blek kem, xsempat tengok lagi. How many you get?
Deba : 3.7XX only. Deba sedih sgt.Tulah study week deba xstudy.Deba enjoy je.
3.7XX dia ckp sikit? Klu dpt kat meema memang dh sujud syukur dah. Tapi deba memang pelajar pintar.Tak hairanlah kalau dia kecewa dgn result die.Study week, all the Indians meraikan Happy Deepavali.Sebab tue Deba kurang fokus untuk study.Tapi still ok jugak result Deba.Tabik larh!!!
Then, nk dipendekkan cerita, mood Deba OK balek.Aku tau sebenarnya Deba xnk aku frust menonggeng bila tengok result aq pulak..haha.
Awl2 lagi dia dh janji akan tolong aq untuk sem2 pulak.Sayang Debashini. J
Untuk kawan2 yang lain, walau ape pun keputusan yg anda dapat.Jangan Kecewa.Setakat mana kita berusaha, setakat itu saje keputusannya.Bangkit kembali dan berusaha untuk melakukan yang lebih baik adalah lebih bagus daripada anda menagih simpati org dgn mencanangkan keputusan anda yang kurang memuaskan hati anda sendiri.Jgn Sedih-sedih ya.

No comments:

Post a Comment