kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Tuesday, December 21

KKM7 Terbaek!!

Ingat lagi tak KKM7 yg aq cerita dulu?
13-19 Dis aritu kitorang pegi Impian Country Resort (ICR) kat Hulu Langat.
itu lah kem yg paling best meema pernah pergi.
Ramai orang yg meema jumpa dan banyak benda yang dipelajari.
Kalau nk cerita pasal kem nieh, memang satu post un xckop.Maklumlah terlalu byk pengalaman baru yg meema dpt.
Hari pertama kt KKM lagi rase cam dh nk blek umah dah. Sebab layanan dri abg2 n akq2 instruktor memang tersangat pelik. Kadang tue, kita tanye sepatah, diorang jwb dgn angguk atau geleng je.Pelik sgt2.
hanfon dh larh kena ambik pulak tue, mlm tue semua org dpt nama baru yg pelik2. Nama meema kt sane adalah Tapai. Kwn2 yg laen ade yg dpt nama Kontot, Kuyu, Labu, Selut, Tonggek dan macam-macam lagi yg pelik2.Lepas tu, kena ikrar,
        " Saya berjanji akan menggunakan nama yang diberikan sepanjang KKM7 berlangsung ataupun saya boleh dihukum oleh para instruktor."
para instruktor kkm7
        Huish, ngeri sungguh bila mengenangkan hukuman yg sgt mantap drpd para instruktor. Bila En. Naim sebut je "Grenade!" semua org kena meniarap xkira dimana anda berada.Tangan atas kepala.Pipi cium tanah.Ala-ala org mengelak kena serangan dari askar Israel tue.Yang paling best kena grenade dalam air.Pertama kali grenade dalam air adalah tepat jam 4 pagi selepas aktiviti SoloDrop. Menggigil satu badan.Sejuknya hanya Allah yg tahu.Ada peserta lelaki yg cramp mase buat grenade dlm air tue.

        Setiap malam, memang kena masuk hutan. Malam pertama aktiviti SoloDrop. Mata kena tutup, pastu die bwk kite jauh sket pastu die tinggalkan kita sorang. Mase nie xdelah takut sgt. Sebab kawasan die pun dekat2 dgn kawasan resort je.
        Hari kedua, tutup mata lagi.Tapi kali ni, kita jalan berdua.Meema dpt jln dgn Kak Kedut. Tengah hutan, dia bukak mata kita dan suruh kita cari jalan berdasarkan tali. Walaupun ada dua orang.Perasaan takut memang tak terkata sebab rase macam perjalanan tue jauh sgt.Bila nak sampai ni.Asyik tanya soalan tue je dalam hati. Dah sampi kat Resort.Dapat berita ada lima org kwn yg lain belum balik lagi.Ada seorang peserta Lelaki yg tengah lawan ckp dgn En. Shahrul.Masae tue otak memang serabut sgt2. Kesian kt Lebai.Kesian kat En. Shahrul yg kena marah2.Kesian kt kwn2 yg blum balik. tapi Akhirnya diorg selamt jugak.Berjaya ditemui oleh para instruktor yg berkaliber.Haha.Hilang segala takut.

        Lagi peristiwa yg xleh lupa. Buku Log kena koyak!Waa!!! sadis tol larh En.Naim. Otak dh separuh mereng sebab xckop tido.Cakap pun smpi tersasul-sasul.Sekali kena buat balik buku tu.Tapi meema redha je.Sebab dh lali kena grenade dlm air.Smpi ternanti-nanti arahan nk grenade dlm air.huhu.

        Kemuncak dlm kem nie mase kena naek hutan untuk bermalam dalam hutan.Konon-konon kena duduk tiga hari dua malam dalam hutan.Nak jalan dari Resort smpi Sg.Congkak.Yang peliknya, meema boleh tertipu.Tak terpikir langsung tentang ketidaksahihan 'peta' yg En.Naim lukis tue.Sepanjang dlm hutan tue, hujan turun xberhenti.Sejuk.Lapar.Penat.Macam-macam ada. Tapi dpt jugak alas perut dgn maggi yg Petak masak.
tonggek, tukang angkat beg.trimas sgt2.
Kesimpulannya, memang seronok sgt kkm7. Tahun depan nk pegi lagi.Byk ilmu yg meema pelajari.Byk kwn yg meema dpt.Dan syg sgt2 kt Kelat dan Hambar yg sentiasa menjadi kekuatan semangat untuk meema sepanjang kt KKM7 tue.
hambar, tapai, kelat
p/s: Kelat nyaris2 nk balik umah. Henfon nyaris2 nk derma kt kolej.huhu



7 comments:

  1. woi...terharunye last ayat tu...sori ye buat u nangis mase kem..^^*actually i sengaja nangis buat u all gelabah mase kem....*

    ReplyDelete
  2. seriously i xpnah tgok chee yien sdih cmtu skali...
    waaa...touching sgt mlm tue. ;-)

    ReplyDelete
  3. haha...aceli tak sedih sgt ble send balek....pura2 sedih je...actually i tak mind pon kena send balek(tau je la mrk takkn send pon)....XD...xpi nampak u all nangis tu yg i sedih...

    ReplyDelete
  4. aq teramatlah suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke suke POST INI!!!!

    ReplyDelete
  5. hhaaa..jadikan ianya sebagai kenangan....!!!...masa kejadian mcm x best, lepas kem tu, ia menjadi perkara yg indah sgt2....lucu, gelak, n menagis bersama...

    ReplyDelete