kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Friday, December 31

Siapa Aku Tanpa Kamu


Tahun 2010 dah sampai ke penghujung. Banyak perkara yang berlaku dalam kehidupan sy.Jatuh Bangun. Suka Duka. Pahit Manis. Macam-macam yang terjadi. Namun, disebaik semua yng berlaku ada insan yang setia disisiku.Huhu.Jiwang pulak.
Jadi, dalam entri kali ini, tergerak pula hati nak bercerita serba sedikit tentang insan-insan hebat yang hadir dalam hidup aku.
    Tangga pertama tentulah Ummi+Baba.Buah hati meema yang pertama dan selamanya.Walaua apa pun yang terjadi, Ummi+Baba akan sentiasa menyokong meema.
Masa gagal dua kali berturut-turut dalam Ujian Mathematics(AsPer) org pertama yang meema beritahu adalah Baba.
Meema  : Ba, mah fail lg test math.
Baba  : Takpelah nk wat camne, Cuba je lagi
(see? But deep in his heart I know that he is really frustrated)

ana, ima, theha, ieya
  Next is Farhanah Amirah.We have been together for 6 years, MasyaAllah lama jugak ek?
     Haha, mengong. Selama kitorang bersahabat baik, xde satu pun kegemaran kita orang yg same. ana minat sgt dgn Korean movie. Aku? Hong Kong Movie aku layan lah.Tu pun suam2 kuku je. ana minat komik gempakstarz.aku layan faisal tehrani. ana minat sungguh dgn bear, aku minat 'sikit' je.huhu.Lagi? macam2 larh beza aku ngan ana.byk sgt.camne bleh jadi bestfriend ntah.aku pun tataw.
Ieya!! the first person yg pernah tngok aku menangis is ieya.depan member laen aku xpernah nanges.hehe.segan kot.sayang ieya sgt2.ieya pandai melukis dan sgt rajin melayan perangai budak-budak aku.'ieya, tlg lukis gamba nie', 'ieya tlg lukis gamba tue', mintak lah lukis kan gamba ape pun, mesti ieya tlg.hee, syg yah. aku ingt lg aku pernah paksa ieya lukis komik untuk hantar kat 'majalah'.hehe
Pastu...Dr Fatimah.name same dgn name aku.ada ke patut?memula jumpe ima (form2) rase bengangje sbb name same dgn name aku. then tetibe jadi kamceng plak.kawan aku yg sorang nieh, tersgt genius.dlm klas telinga sentiasa 'tersumbat'(dgr walkman).but time exam, dia punye skor memang mantap! Jeles!
Sorang lagi insan yg aku sayang,Fatheha!sepupu aku sebenarnya.tapi sebab umur pun seebaya je, so byk larh kisah suka dan duka yh kita orang kongsi.Mase dulu2 xdelah rapat sgt dgn 'kelwi' nieh, tapi makin tua makin syg pulak kat dia.hehe.klu jumpa theha bkn buat ape pun.gosip je 24 jam.
the specky one kt ujong skali, ebtisam
Ebtisam.owh yeah.pernah dgr istilah kwn smpi bila2 x? Ebtisam larh antara salah seorang kwn smpi bila2 aku. kawan sekampung.sekolah rendah same2, same2 librarian. sekolah menengah kitorang terpisah.masuk universiti, jumpa ebtisam balik kt upm.sukanya! kalau aku ada masalah, antara org yg aku boleh minx tlg dgr masalah aku is Ebtisam.sebab? dia xpnah tipu aku.aku berani jamin.dia sgt baik. sayang g.i.l.e.r ngan ko.hehe.
kak jiah wif kak farah
Kak Jiah? nie seorang alien dari planet Zuhal. kenal x lame mane pun.6 bulan kot. tapi aku syg jugak kat dia. teman untuk ajak gadoh. ajak gurau. ajak jalan2. macam-macam boleh ajak. tapi kak jiah tersgt busy. jadi kena pandai curi masa dialah. n kak jiah sgt genius jugak.hoho
fen, deba, peggy, cheeyien
Debashini, CheeYien,Fen. Tiga orang awek nie meema kenal kat upm jugak. 18 tahun meema hidup, xpernah kawan dgn non-muslim. they r the first. dan dia orang tersangat happening+sporting+genius!
usna, atiq, naimah, mun. mas xde
last but not least, my roomate. first time dpt rumate(xpnah duk hostel katekan). mas, mun, atiq,husna dan naimah. kongsi maggi.kongsi roti.kongsi mayo.kongsi tilam.kongsi baju.segala yg boleh dikongsi kami kongsi.aduh, memang sweet larh dia orang nie.trimas sgt2 sbb sudi terima meema sebagai rumate.luv u all. muah2.
ok.setakat tue je.klu nk ikotkn memang byk lg nak tulis, tapi nnt ima ckp post nie panjang sgt. dan dia akn mula membebel.ima memang suka membebel.tapi sebab bebelan dia tu lah, aku tau dia syg kat aku. marah tanda sayang, betol x?
sekian, salam alaikJ
         

2 comments:

  1. meema....kat picture fen,deba, peggy ngan i tu ade lg satu makluk>>>jejeh...

    ReplyDelete