kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Monday, March 28

pasar malam again

salam alaik dan selamat sejahtera semua,
hari ni keletihan sgt2 sebab mcm biase sibuk mengejar bas untuk pagi ellis lab,
haish, penat la tunggu bas smpi satu jam kot, huhu
abes ellis lab kol satu, lari2 balek untuk pegi bio lab pulak,
time tgh bosan2 layan ECG machine tue, tetibe chee yien ajak pegi pasar malam,
sy pun terus setuju je lah, hehe

pegi pasar malam untuk temanstudent from unversity of hunan, china yg dtg singgah sebentar kt kolej13,
memula ingat jalan2 jek, tetibe kena bwk diorg pegi beli brg plak, hehe terkulat-kulat jugak klu nk explain sesuatu kt diowg, *my english is not superb la......

memula memang tataw nk wat pe, diowg jln then meema n deba ikot jek dari belakang,
jalan punya jalan, jumpa gerai rojak buah,
tetibe akq tue *actually their lecturer* mintak nak beli sebiji nanas dari akq jual rojak tue, haha
meema un gelaklah apalagi, rupanya diorang nak cari buah-buahan tempatan daa...
*yg meema lembab sgt tu pasal?*
bwk lah pegi gerai buah, then satu akq tu mintak meema pilihkan buah mangga yag best untuk dia, hehe
meema pun pilih lah empat bijik,
lepas mangga, serbu gerai durian pulak,
malaysia kalau takde durian, bkn malaysia namanya, ye tak?
mamat yang layan akq2 n abg2 tue pilih durian,
he's good on it, i think la, 
tgh riuh2 pilih durian tu, ada one family malay berbisik kat tepi meema,
"durian yg best2 diowg bg kt org cina tue,"
huhu, sentap kot.cara diowg ckp mcm abg yg jual buah tue lebihkan china student 
tue more than penduduk tempatan.
 ke mamat yg pandai pilih buah? haha wallahua'lam
then tetibe sorg akq chinese tu tunjuk plastik yg meema pegang,
(ianya mengandungi jagung bakar yg dipesan oleh miss aina)
rupa-rupanya diowg nak jagung bakar, huhu
time tu org da mula ramai kat pasar, takut jugak kalau2 jagung tu da abes,
tup2 smpai kat gerai jagung, memang tinggal setongkol jek, hehe masin mulut.
 then jalan satu round lagi sementara tunggu pakcik jagung yg baik hati tue 
untuk bakarkan jagung lagi, hehe sempat lg pakcik tu tanye,
"dari sekolah mana dik?" erk, sy budak upm la,haha
seharian kt pasar malam bersama dgn student2 tue byk mengajar meema untuk 
melihat sesuatu dari perspektif yg berbeza,
sebelum ni klu g pasar malam, rase ca tade pape pun yg best,
baru tadi meema perasan pasar malam byk melambangkan budaya rakyat malaysia, hehe
i'm proud to be malaysian. salam alaik. hingga ketemu lagi ya

bioJ mathsLagricJ  physicchemistry??


No comments:

Post a Comment