kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Sunday, March 13

tAhAn nGantOk

ok, ok mgp sudah berlalu dgn selamatnyerk,
hehe my first mgp dat keep a lots of memory,
maka dgn rasminya test 2 pula akan merampas keindahan malam2 saya,
disebabkan meema nie memang spesies yg suka bertangguh dlm belajar,
tak suka buat ulangkaji setiap hari, so memang kabutlah kalau test tetibe memunculkan diri,
belajar sampai pagi, *ini tidak elok yer, jgn ikut
nak stay up tu, memang perlukan 'ubat' ntok tahan ngantok punyer la,
so, here is mine,
dlm family meema, nescafe nie memang 'makruh' sesgt. but since mah amek spm lg, 
nie je la yg sudi teman meema study smpi pagi, huhu *selain abg
but bila selalu sgt minum nescafe, sampai satu tahap nescafe pun da tak berkesan untuk tahan mengantuk,
maka meema pun bereksperimen dan mendapati bahawa nescafe 3 in 1 lebih berkesan untuk meema,

tapi baba memang marah sgt2 kalau meema minum yg 3in 1 nieh,
first baba marah sbb mcm malas sgt jek kn, bancuh nescafe un nk pakai yg 3 in 1,
second baba marah sbb menurut beliau yg tiga dalam satu nie byk sgt pak awet nye,
jadi kalau terpaksa sgt baru meema akan smbar nescafe 3in 1 nie,
takut baba mara, ta berkat woo....

then time sibuk2 dgn MGP aritu, meema buat eksperimen lg,
dan saya dapati bahawa ada satu lagi makhluk,
yg dpt mengelakkan saya dari tidur n meneman saya stay up mlm2 kt kolej,
seratus tambah nie memang melambak-lambak dlm bilik mtm tue,
bila meema minum satu botol,
tetibe ma taleh tidur sampai kol 4 pagi,
esok nye try lagi minum, tidor kol 4 pagi gak,
setelah beberapa kali mencuba, maka sahlah bahwa
seratus tambah nie yg jadi penyebab meema taleh tidur sampai pagi, huhu
tapi walau apapun ulangksji setiap hari dan tidur awl adalah lebih afdal, hehe

bulan lepas pegi check bone density,
doktor yg cute tue ckp, 
"adik minum susu x?"
"minum," *senyum bangga
"bagus, tapi akq rase mesti adik suke amek kafein kn?"
ah, sudah. mane doktor nie tau?*buat muka terkejut+pura2 ta bersalah
"kalau adik nk minum kafein takpe,"
hehe, baguslah doktor nie, saya suka
then doktor yg cute tu menyambung lg, "tapi," 
alamak nape ade tapi pulak?
"adik kena minum susu dua kali ganda drpd nisbah adik minum kafein setiap hari,"
hehe, begitulah ceritanya ye kwn2, saya kena minum susu dua gelas sehari pulak sekarang nie,
susu kotak ta bleh!!! kena minum yg fresh
maka setiap kali balik umah, klu ada susu lembu segar dlm peti ais tu,
memang habis meema kerja kn, hehe
sedap tau susu lembu yg fresh nie, huhu tapi susa nak cari la,


No comments:

Post a Comment