kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Monday, April 4

..xxx..

time tension2 nak menjawab spm dulu, aku selalu terfikir,
boleh tak klu meema tayah susah payah belajar? kawin je dgn ank raja, senang abes citer,
pastu aisha marah, dia ckp, "mah, ank raja zmn skang semuanya muda2 lg tau x?"
erk ye ke? mane meema tau, haha
pastu tukar plan pulak, meema ingat nk abeskan spm cpt2 and then g menghadap yang mulia paduka Cik Tim a.k.a cikgu jahitan saya, then bukak my own butik, senang sket, tayah blaja lama2 *asasi setahun setengah, ijazah 4 tahun then klu ta cukup kena smbung master lg, pastu itu lagi, ini lagi, hehe dasar pemalas.
bila dgr meema ckp camtu jek, ummi memang dah mengamuk la,
ummi ckp, "klu malas sgt nak belajar pun, at least meema masok je maktab then jadi cikgu sekolah rendah, senang citer"*owh, mentang2 la institut perguruan islam tu blakang umah kitowang jek,
jadi cikgu? ampun sgt2 dh la byk keje, pastu x glamer plak tu, ciss kureng sungguh,
sebenarnya nk jadi cikgu bkn sng tau, nk didik ank bangsa igt senang ke?
then ummi ckp, "klu tanak jadi cikgu, blaja btol2 abeskan spm diam2"
then spm pun berlalu dgn 'bahagia'nya,
skang?
kalut2 bergelumang nak menghabiskan asasi pulak,
aduh penat sungguh, *meema, jgn merungut!
dtg balik akal singkat aku nieh,
kol syafiq lah, ajak dia start bussiness, klu kantoi asasi un dh ade backup,
kebetulan aritu jumpe ngan apekkaka, dia tanya bila nk start buat butik? *dia tanya gaya sindir, ok?
Ka ckp, 
"klu mah nk start bukak butik ajaklah theha n aisha skali, nnt Ka bg modal"*ayt ni dia ckp dlm nada serius,
oh yes, hati dh berbunga-bunga, syg sungguh kat pakcik aq yg sowang nieh, 

tapi
.
.
.
.
baba pulak dh ajak, 'pindah' fakulti sebelah fakulti baba, owh, mcm lah U*M tu baba saya yg punya,
dan kesimpulannya, butik saya ops silap, butik kami pun berkecai dilanda tsunami harapan ummi dan baba,

haish, fokus meema!
empat rata, boleh?
muet enamjalur, boleh?
insyaAllah, work for it!!!

1 comment: