kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Thursday, June 30

hakikatnya memang sy sedang berlari bersendirian,
nasib ada bayang-bayang untuk teman *sigh

Wednesday, June 29

saya tahu saya comel~

comel x saye?
hikhik, trima kasih, saye tau saye comel,
bkn meema yg ckp, org comel bwh ni yg ckp,

hp charm or keychain, sukati korang la kan?

yg biru elle, yg ijau ? tunggu adik meema bg name ek? huhu


one goes to eppy
one goes to laisha,
and another one for amal *not in picture sbb dia malu
hurm awk nk jugak ek? nnt sy buatkn ek? or maybe awk boleh pm saya, haha

pointer oh pointer

Salam belajar, salam ujian, salam periksa wahai rakyat Malaysia~
okeh hari ni tiba2 rase nk cerita pasal pointer, huhu
sebelum tu nk tanye sape yg dulu skolah kt mrsm?
mesti dh biase pasal sisem pointer kn? mesti senang nk skor 4flat kn?
saya dulu sekolah harian jek, smk bandar baru bangi,
maka bila masuk asasi sains pertanian upm, memang sgt blurr pasal pointer segala bagai ni, J


first test for maths, i failed T_T
dan hati sgt2 susah sebab takut affect kt pointer,
but bila seorang sahabat menerangkan situasi sebenar baru rasa lega,
jom2, kita tgk camne nk kira pointer, for asperian only lah, hehe
untuk kos2 laen maybe korang2 boleh ajar meema kn? *prepared for degree, huhu

untuk subject biology o chemistry o physic,
first test : 15%
second test : 15%
tutorial : 10 % depends on ur lecturer
lab report : 10%
presentation : 10 % depends on ur lecturer
final exam : 40%

untuk maths,
first test : 20%
second test : 20%
final exam :20%
kuiz : depends on lecturer

untuk agriculture,
first test : 20%
second test : 20%
final exam : 40 %
agric report : 20%

tutorial
setiap subject pengiraan markah utk tutorial berbeza, kdg dia kira effort kita mase dlm kls tutorial, or maybe dia akan bg kuiz, again~depends on ur lecturer,

lab report
setiap subject pengiraan markah nye same sahaja, 10%

hurm, klu failed for first test, jgn takut, jgn gentar, sebab most of the lecturer in AsPer akan consider korang punye penglibatan dalam kelas, or maybe dia akan consider markah final exam korang,

means???

klu korang skor best utk final maybe dia akn tlg upgrade korang pnyer grade maybe from B+ to A-
or maybe from D to C , hurm depends on ur effort, huh,
sejujurnya, sy gagal DUA kali untuk math test,
but final memang dah tak toleh belakang, so my lovely lecturer giv me B+ for maths,

erk, actually made this post sbb byk terima soalan dari adik2 junior, huhu
so untuk adik junior especially en.vampire tayah na risau sgt la,
enjoy your day in AsPer, okeh? gud lucksss!!!

ini dr zaizi, haha :-)
p/s : klu ta phm lg, 
sila tanye lg, 
sy suka, 
haha


Tuesday, June 28

random about colours

i think that hot pink really suit well with green


Wear Pink Think Green comment
n i feel like orange is gorgeous n will be gorgeous^2 if plus wif brown,
what say you?
huh?
r.a.n.d.o.m

sempitnya minda kita~




lokasi : salah satu dari belasan perhentian bas uxm

seorang kakak yang ayu dan comel sedang menunggu bas sambil melayan buku 
organic chemistry. seorang org hensem dtg menegur beliau,
org hensem : eh, awk. awk xxx kolej XX kan?
kakak ayu : ye saye, kenapa?
org hensem : tade pape, saje jek tanye, awk asasi sem X kan?
kakak ayu : yup, *jual mahal sket jwb
org hensem : susah ke asasi ni? penat x blaja? struggle x?
kakak ayu : hurm... ta jugak, klu pandai seimbangkan masa, semua jadi mudah, *senyum, ayt skema
org hensem : susah tak klu jadi xxx time asasi?
kakak ayu : kenape tanye mcm tu? *curious
org hensem : ade org ckp best klu jadi xxx, but takut ta bleh nk catch up pointer,
kakak ayu : huh...*speechless
org hensem : nnt degree nk sambong ape?
kakak ayu : first choice nk amek foodtech *muka confident,
org hensem : owh, foodtech......senang je kan?
kakak ayu : maksud awk?
org hensem : ye la pointer yg diperlukan utk amek kos tu sket je kan?
kakak ayu : hurm....mungkin kot, tp still kena struggle sbb nk compete ngn ramai pemohon lain, *poyo nyek mamat nie?
org ta hensem : ramai ke org nk amek foodtech? kos tu ta byk demand kan? *owh ayt dia blagak giler
 kakak ayu : mane awk tau? *ayat tahan marah dalam hati
org ta hensem : sbb ayh saya, pakcik saya datuk saya, ntah sesape saya punye lagi dulu study upm, jadi sy taulah, 
kakak ayu : *huh, bila bas nak sampai nieh? mls nk lyn org mcm ni,


pernah x rase mcm nak cilikan mulut org?
sy pernah, 
bila?
awk sndiri tahu jawapannye,

org ensem tu is asasian first sem, 
maaf, tp sy yg dh third sem pun ta brani nk kate kos mane yg high or low demand,
kenape? awk rase sy pilih foodtech sebab pointer semput ke?
fikir sekali lagi, J

p/s : seharian kt hospital serdang, 
my sis admitted dengue, huh, 
syafakallah ta, 
need u by my side, 
always xoxo

Monday, June 27

e

betapa sy berharap, bahawa sy lah insan bertuah itu,

dan bila cemburu menguasai hati,
maka rosaklah kewarasan diri,
saya lah tu, hurm L

semangat!!!



p/s : jiwang lagi, ni sbb berkawan dgn awk,awk, awk dan awk lah
kpo dan sdsk buat sy tunggang terbalik, 
ya allah kuatkan saya, jasmani dan rohani

Sunday, June 26

its a cassette~


architect to be
selangor malaysia
samsung galaxy mini s5570

p/s : faz aq nk g mines au, haha

Saturday, June 25

rindu sy hanya utk kamu~

kawan nak bergaduh,
kawan nak ponteng kelas
kawan nak sakat cekgu,
kawan nak abeskan duit,
kawan beradu,
semua...saya rindu
pojan gedik, tasnim poyo, mijan hensem,aqil diam, zaid soleh, wasim klate, 
kimie mereng tetibe, acap emo, apis konon hensem, jedai cili padi, 
amar m.i.a, daud mengong
diniy senyap, shimah jaoh, huda garang, beja sayang, fatin cumil,
maya seksiaaliah m.i.a, kak ros minah rempit, syifaa' kerang busuk,
kinah suka gelak, fatin gila nombor, pika katun, piqa z yg malu2,
>
aina mardhiah yg emo tapi kuat,
>>
athirah abd aziz yang manja tapi garang,
>>>
farhanah amirah yang selalu ada untuk sy,
>>>>
fatimah yasir arif yang selalu buat sy terharu,

p/s: sahabat baru dihargai, sahabat lama tetap dihati
sendiri buat, sendiri tanggungla~




salam alaik wahai dunia,
sejak dua menjak nie dah jadi insan yg sgt tidak berhati-hati,
mungkin juga tersangat pelupa, ya pelupa barangkali,

semalam, lepas abes kelas agricture, terus singgah kafe untuk memenuhi permintaan perut sy,
dan bila baba kol untuk ambik sy dari pusat(pusat asasi sains pertanian, upm)
tros lari-lari kerana teruja yg amat sgt nk balek umah, huhu
dan separuh perjalanan, sy singgah kedai hajat nk belanja baba mkn eskem,
baru tersedar yg dompet sy tiada dalam genggaman,
bukak bek laptop, tade,
punggah beg baju, tade,
beG buku pulak? tade jugak, huwaaa
muka dah merah giler *takut kena marah ngn baba,

last ikhtiar, kol deba minx dia carikan dompet sy, hukhuk,
memula deba ckp tade,
dah terbayang duet yg hangus nak ganti ic, lesen kete lg,
lesen moto lagi, sijil beranak lg, ok, tu xtermasuk


half an hour mcmtu, deba text me :
meema, ade. kt lab komputer, 


pheww~ lega rase, dtg balik sume duet yg terbang tadi.


but petangnye teman baba g kajang,
carik sparepart amendantah,
balek umah, nk msg membe....
owh tidaaaaaak!!!! it happen again,
mane hanfon saya?dompet un dah tade,
bila try kol no fon tu,
ade sorang kakak cina yg angkat,
n dye ckp, ni hanfon faatimah shameemah, dia cicirkan dompet die depan rumah sy, haha, klaka la akak ni
hah? bila masa dan ketika? tapi kerana sgt bersyukur dan terharu*sebab akak tu sudi kutip n jagakan brg sy,
saya ucap byk2 terima kasih kat dia dan janji nk dtg amek esoknye,
but esoknye sakit perut dtg menggangu dan sy cancel hajat sy nk belanje akak tu mkn cornetto, T_T
abgchik yg pegi amek dompet tu, hukhuk
lain kali jgn buat lagi ye meema,



Thursday, June 23

mentor-mentee, tutor-tutee, tutee~

semester terakhir untuk semester 3 ni,
berlalu dgn sangat pantas,
dan demi kejayaan menaikkan pointer seluruh pelajar asper,
biro akademik persatuan asasi sains pertanian upm
yang oleh diketuai oleh Kai, dn dibanu oleh Danny dan Aishah,
telah merangka sebuah pogram mentor-mentee~ weee.....
seorang yg pointer dia sedikit tinggi akan mengetuai satu perbincangan,
berkaitan dgn pembelajaran di pusat asasi lah,
meriah jadinya kolej 13 tu bila malam2,
sume org kuar utk menjayakan program nie,
kebanyakan org sgt2 enjoy progrm nie, haha
kecuali sy, kot. penat sgt~ ~ T_T
tak baek kan saya? dah la hari ni balek kuliah jalan kaki dari fakulti ke kolej,
sebab penat tunggu bas lame sgt,
smpai2 jek kena pikir utk discussion malam pulak,
aduh, jgn merungut meema, *smile  ^_^
jap2 nk kena kol kai utk discuss pasal veneu, dah2 out dulu,
salam alaik,

Wednesday, June 22

hard disk case diba


lately nie tersgt sibuk dgn pelbagai kerja yang perlu,
bukan sibuk yang dibuat-buat, tetapi sibuk yang sebenar-benar, *maaf, bm sy tunggang-langgang
tapi masih tetap teruja untuk memuat naik gambar ini,
baju untuk hard disk diba,
she request a casing that covers the entire disk,
so to make it more cool, i put a zip on that case,
and a tiny hole for the usb, 
so without the usb, that case will look like ....... i dunno how to describe, haha
apsal hambar  sangat ayt sy nieh?
back to basic, use malay, haha
snowflakes design tu gune felt warne putih atas permintaan diba,
memula dia nak design lollipop tapi bila aq nk buat lolli warne pink,
diba tros tanak, haha
ianya adalah seratus peratus jahitan tangan meema, sy sendiri x sangka, haha

s.l.e.e.p.y.

kalau lapar boleh tahan,
kalau mengantuk?
boleh jalan~ ~ ~ ~   J










Tuesday, June 21

unit ternakan






































ini hanya secebis dari keping-keping kenangan,
yang kami lakarkan sepanjang bergelar pelajar,
asasi sains pertanian upm *batch 6 2010/2011

p/s : masih banyak yang akan menyusul, insyaAllah