kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Tuesday, June 28

sempitnya minda kita~




lokasi : salah satu dari belasan perhentian bas uxm

seorang kakak yang ayu dan comel sedang menunggu bas sambil melayan buku 
organic chemistry. seorang org hensem dtg menegur beliau,
org hensem : eh, awk. awk xxx kolej XX kan?
kakak ayu : ye saye, kenapa?
org hensem : tade pape, saje jek tanye, awk asasi sem X kan?
kakak ayu : yup, *jual mahal sket jwb
org hensem : susah ke asasi ni? penat x blaja? struggle x?
kakak ayu : hurm... ta jugak, klu pandai seimbangkan masa, semua jadi mudah, *senyum, ayt skema
org hensem : susah tak klu jadi xxx time asasi?
kakak ayu : kenape tanye mcm tu? *curious
org hensem : ade org ckp best klu jadi xxx, but takut ta bleh nk catch up pointer,
kakak ayu : huh...*speechless
org hensem : nnt degree nk sambong ape?
kakak ayu : first choice nk amek foodtech *muka confident,
org hensem : owh, foodtech......senang je kan?
kakak ayu : maksud awk?
org hensem : ye la pointer yg diperlukan utk amek kos tu sket je kan?
kakak ayu : hurm....mungkin kot, tp still kena struggle sbb nk compete ngn ramai pemohon lain, *poyo nyek mamat nie?
org ta hensem : ramai ke org nk amek foodtech? kos tu ta byk demand kan? *owh ayt dia blagak giler
 kakak ayu : mane awk tau? *ayat tahan marah dalam hati
org ta hensem : sbb ayh saya, pakcik saya datuk saya, ntah sesape saya punye lagi dulu study upm, jadi sy taulah, 
kakak ayu : *huh, bila bas nak sampai nieh? mls nk lyn org mcm ni,


pernah x rase mcm nak cilikan mulut org?
sy pernah, 
bila?
awk sndiri tahu jawapannye,

org ensem tu is asasian first sem, 
maaf, tp sy yg dh third sem pun ta brani nk kate kos mane yg high or low demand,
kenape? awk rase sy pilih foodtech sebab pointer semput ke?
fikir sekali lagi, J

p/s : seharian kt hospital serdang, 
my sis admitted dengue, huh, 
syafakallah ta, 
need u by my side, 
always xoxo

3 comments:

  1. biasalah. minda orang kita ;-)
    asal kita tahu asal dan pulang kita .

    ReplyDelete
  2. alahai adek syg , akak2 yang sem3 nie pun terkial-kial nak pilih kos ,
    senang2 je awak assumed foodtech mcm tu je kan ,
    tunggu lahh nanti bila adek2 syg masuk sem 3 ,
    memang SENANG pilih kos degree . =.="
    Laen kali akak meema ckp macm tu taw . :)

    ReplyDelete
  3. ok akq ipin, tp mane akq tau yg 'kakak ayu' tue akak meema, hikhik, segan la ^_^

    ReplyDelete