kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Saturday, June 25

sendiri buat, sendiri tanggungla~




salam alaik wahai dunia,
sejak dua menjak nie dah jadi insan yg sgt tidak berhati-hati,
mungkin juga tersangat pelupa, ya pelupa barangkali,

semalam, lepas abes kelas agricture, terus singgah kafe untuk memenuhi permintaan perut sy,
dan bila baba kol untuk ambik sy dari pusat(pusat asasi sains pertanian, upm)
tros lari-lari kerana teruja yg amat sgt nk balek umah, huhu
dan separuh perjalanan, sy singgah kedai hajat nk belanja baba mkn eskem,
baru tersedar yg dompet sy tiada dalam genggaman,
bukak bek laptop, tade,
punggah beg baju, tade,
beG buku pulak? tade jugak, huwaaa
muka dah merah giler *takut kena marah ngn baba,

last ikhtiar, kol deba minx dia carikan dompet sy, hukhuk,
memula deba ckp tade,
dah terbayang duet yg hangus nak ganti ic, lesen kete lg,
lesen moto lagi, sijil beranak lg, ok, tu xtermasuk


half an hour mcmtu, deba text me :
meema, ade. kt lab komputer, 


pheww~ lega rase, dtg balik sume duet yg terbang tadi.


but petangnye teman baba g kajang,
carik sparepart amendantah,
balek umah, nk msg membe....
owh tidaaaaaak!!!! it happen again,
mane hanfon saya?dompet un dah tade,
bila try kol no fon tu,
ade sorang kakak cina yg angkat,
n dye ckp, ni hanfon faatimah shameemah, dia cicirkan dompet die depan rumah sy, haha, klaka la akak ni
hah? bila masa dan ketika? tapi kerana sgt bersyukur dan terharu*sebab akak tu sudi kutip n jagakan brg sy,
saya ucap byk2 terima kasih kat dia dan janji nk dtg amek esoknye,
but esoknye sakit perut dtg menggangu dan sy cancel hajat sy nk belanje akak tu mkn cornetto, T_T
abgchik yg pegi amek dompet tu, hukhuk
lain kali jgn buat lagi ye meema,



2 comments:

  1. meema..npe cuai sgt ni.nsib baik jmpe balik..aiyaa~

    ReplyDelete
  2. mah mkn semut byk sgt kot, hehe,
    but memang trok kena basuh ngn saoxy sbb byk giler msg dye yg penting mah xdpt reply, huhu

    ReplyDelete