kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Saturday, August 13

ramadhan 11

salam sejahtera pembuka bicara,
ini ramadhan kesebelas di malaysia,
ikut perancangan hari ini sudah juzu' yg ke 11,
hurm tapi sedang tersekat kerana panggilan illahi,
demam selsema ditambah dgn sakit lama yg kembali menyapa,
kali terakhir diserang waktu tingkatan 4, seingat sayalah,
dan tiga hari diserang, tiga hari juga tak berhubung dgn rumah,
hari pertama, ummi kol, saya x angkat,
hari kedua, baba kol, sy reply dgn mesej, *ba, mah dalam kelas,
padahal kelas math tu memang dah ter'halal' untuk diri saya, huhu
bukan tanak angkat fon, cuma takut mereka risau,
hari ketiga, kelas start sembilan pagi,
tujuh pagi dh menapak ke bilik air,
takut kena serangan lagi, sediakan payung sebelum hujan,
siap berpakaian terus pengsan atas katil,
dalam mamai2 tu hanfon berbunyi dan saya 'ter'angkat
ummi : tgh buat ape mah?
me : rehat2 jap, nk pegi kls japgi,
ummi : suara kenapa laen?
me : erk, selsema sket semalam,
ummi : kurang tidur la kot, smalam tidur pkul bape?
me : mcm biase jek, *smalam firedrill dan sy langsung x tidur sbb berjaga utk firedrill, huhu
ummi : harini balek umah, sabtu ummi hantar balek,
me : erk,
ummi : apsal? ade meeting lg ke?
me : tak kot, hurm ok mah balek,
ummi : k lah, nk tgk adik2 g skolah,
fon off~ dan aq pun off skali, bila mata terbuka, 10.45 pagi,
gud. klas memang abes kol 11.00 pagi,
'halal' satu lagi kelas aq,
bila check hanfon, *salam, malam ni ade meeting jam 11 malam, kat kala jengking,

tepok dahi sambil tahan sakit,
hebat dugaanMU dibulan berkat ini ya allah,
tarik beg baju, 
sumbat ape yg patut,
mesej baba, *ba, arini mah buka puase kt umah,
lega, 
hati berbisik : kak farah maafkan saya,
fon bunyik lagi,
apa lagi cubaanMU ya allah?
*mah, i eat kurma, so sweet, u drink alot of water ah, klu sakit boleh buka puase kan?
oh, cpt sungguh allah menghantar 'penawar' buatku,
"Allah tidak memberi kesusahan seseorang hamba melainkan apa yang terdaya olehnya" 
salam alaik mader, hingga ketemu lagi,
en. serway, sabar ya, aq butuh rehat,
organic chemistry doakan sy cepat sembuh tahu,
ssk, calculus, agriculture kalian tidak aq lupa,
cuma butuh waktu sahaja,
pen off~~~~~*pen la sgt

2 comments:

  1. n apesal ak xtau kau tak sihat?
    mat tak sihat??
    =.=''
    haihhh..

    ReplyDelete
  2. mat sehat mal,
    mah yg x sehat, huahua,
    demam rindu barangkali~

    ReplyDelete