kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Wednesday, December 28

membazir masa di gabai

dua kali ta jadi nk naik broga,
sampai pengarah program dah tarik muka,
tanak ajak korang jalan-jalan dah katanya,
last-last sg gabai juga yang kau bwk kitorang semua,
nak luangkan masa bersama keluarga disamping merelease tension bekerja,
itu kata mereka-mereka,


atok bwk kami mendaki sampai ke puncak,
alih-alih dia ajak turun, 
ramai lelaki, ta sesuai untuk korang nak mandi, 
sengih sendiri bila atok jadi prihatin sebegitu sekali,


sekejap-sekejap kita nak berhenti,
masing-masing memag dah ta terbawak diri,
mengah sangat membilang anak tangga,


air sangat deras, ta sesuai nak bersuka ria,
inikan musim hujan, kata akak sekretari,
bukan musim hujan, ini musim ta menentu, atok bising sepanjang perjalanan


ini tukang bakar-bakar buat isi perut kami,


sementara menunggu mak-mak tiri menyiapkan hidangan,
terpaksa mengunyah kudapan buat alas perut,
  

ini atok yg bising sepanjang perjalanan dari upm ke gabai,
almaklumlah dia seorang lelaki dlm kereta kami, *sesat,tadesapesudi terimadia^^
dia sekadar beberapa minit membasahkan badan, 
selebihnya duduk menyelesaikan urusan pekerjaan, haha


"hah, meema tangkap gambar sape tu?"kena sergah dgn abg hafizm,
memang aq nk tgkp gambar ko sorang jeeee, hehe



akak sekretari memang sgt osem bila potong tembikai guna parang,


acara terakhir sebelum aku mengundur diri,
ini lah gunanya, kami main conteng-conteng tempohari,
tapi gambar semua not-so-happy family tade dalam koleksi,^^
kena tunggu abg bawang upload dulu, baru boleh kongsi


tepat jam dua kami-kami undur diri,
esaimen yg membunuh sedang menanti,
yang lain masih disitu, sambung mandi-mandi,
ini minggu study sebetulnya,
namun kami gagahkan diri menyokong program abg tp,
kang dia merajuk tanak jadi tp lagi, siapa mau ganti? haha

akak bisikan hati, jangan jeles dgn kami,
lain kali kita pergi bawak akak sekali,
untuk yg ta sudi join sekaki, mungkin saya kena pujuk lebih lagi,
owh utk abg long kami, jgn lupa cekolet dari langkawi, haha

kak farhana, abg fahmi, kak syazwani, kak ermelia, 
abg alip, kak su, abg hafizm, kak hawa,
azwan azhari, kak aien, arif rajab, hajar karim,
akak kecik, abg bawang, daus rabun, abg hafis,
kak aina, paan zakaria, saoxy partner sehidup semati,
nizam, paku, petak, ibu, kak jida n kak pila,

terima kasih untuk semuanya,
final exam kena skor gila-gila,
dan kemudian sambung ber'kpo' untuk kali kedua, haih +.+

1 comment:

  1. salam...
    hahha akak bisikan hati?
    mmg jeles sgt akak dok kat kolej korg g mndi mnda kat sg gabai, tp nak wat cne, wajib mnjdi anak yg taat..... T_T jannah itu bwh tpk kaki ibu....

    ckp kat abg tp, kalo dye ltak jwtn pn buleh, bia akak ganti (gila kuasa sjk dye jd presiden asasi ag..... hahahha :p)

    hepi ble tgk korg hepi :')

    nt kte g jln2 pulau redang nk x ma? mse cuti......

    ReplyDelete