kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Tuesday, January 31

ayim

ini anak jawa, :) ayim aka abdul rahim
nanti saya nak anak buah saya panggil saya mama,

tinggi nye angan-angan kau mah, kata baba,

abeh tu? takkan nak soh panggil lama-lama kan? hee~

Sunday, January 29

.

i.
ade orang itu, senyum dia sudah tak semanis dulu,
tapi kau masih tersenyum, itu aku kagum,


Thursday, January 26

.

i.
sarapan kt rumah, takkan ade roti sapu kaya,
sweet kan?

ii.
tapi, sarapan kt rumah, takkan ade secawan kopi,
ok, sweat. =.='

iii.
dan saat kita mula tamak,
'dia' ambil sedikit sekadar utk mengingat,
'aku masih diatas ini, jangan kau lupa,
kau, kau, kau, jgn buat aku tamak, shuh2

Friday, January 20

i.
alhamdulillah, penat tunggu berbaloi akhirnya,

ii.
jangan tanya soalan pelik-pelik,
semua jawapan saya adalah tidak,
kejam? ye, saya kejam,

iii.
bukan kerana allah aku jadi pengganas,
3bintang je,
kejam? ye, saya kejam,

iv.
pengejar layang-layang,
sekarang aku yang terkejar-kejar,


Friday, January 13

last paper!!!!

satu paper yang terakhir,
study sensorang dalam bilik,
semua pun dah 'berlayar',
untunglah semua org pun paper lambat lagi,
mujur ada yang boleh teman,

malas sgt nk kuar dari rumah kesayangan dia, 
ade sorang tu macam aku,
hah, yang ni lah kot. gemuksukamakan
 


esok kita balik 'rumah' ek?
yeay :)
p/s :  sangat teruja nak balik sampai tade mood nak baca nota T_T

Thursday, January 12

12.01.2012

i.
sangat 'suka' bila semua yang kau tembak tepat kena kat kepala,
haih, jangan ketuk kalau tanak masuk,

ii.
apa motif kau bila ajak ramai-ramai?
nak tutup sedih kau pasal semalam?

iii.
cut that crap,
bila tiba masanya,
baru boleh hebahkan pada semua

iv.
allergic kat 'benda' tu makin kuat sejak akhir-akhir ni,
*yup, nota kuliah

v.
da ta trauma dgn bunyi hanfon da, yeayy!!!


vi. 
"aku rindu kau ta percaya sudah,"
ye aku percaya, *angguk lajulaju senyum lebarlebar,

vii.
"aku tau benda tu keluar dari hati kau,"
#erk????

Saturday, January 7

tepimeja, dalamdiari, dalamhati

meeting terakhir kita sebelum bercuti,
dan penutup untuk sem kali ini,
untuk kita sama-sama muhasabah diri,
itu kata abg zarif arbi,

ada empat nama yang harus berdiri,
banyak yang masih kurang pada mereka ini,
surat tunjuk sebab kerna kurang komitmen lagi,
dan memang nama aku yang pertama sekali,

kaki rasa lemah nak berdiri,
kak kinah memang dah mengalir air mata suci,
kak farhanah angkat kaki dan lari,
nizam yang untung sebab takde malam ini,

dan bila masuk je fahmi razali,
sambil bawang pegang kek secret recipe,
semua bangun nyanyi lagu hari jadi,
sumpah aku yang malu sendiri,


sayang mereka tertumpah diatas ini,


kak farah yang pantas membawa diri,


kak kinah yang dah mengalir air mata suci,



duduk hujung meja teman meema stadi,


yang ini duduk dalam diari,

yang itu duduk dekat hati,
terima kasih ya rabbi,
untuk famili-famili pengganti ini,
bila ummibaba tiada disisi,



Friday, January 6

ini benda


cara yang baik untuk menghilangkan tekanan di kepala,
sila pakai ini benda,

___________________
is digesting hubunganetnik,

Thursday, January 5

dewan itu dan dewan ini

pmr2007@smkbandarbarubangi
  
kira-kira aku rindu pada dewan itu,
kerna ia tak segah dewan disini,

Wednesday, January 4

titas

dalam usaha menghabiskan baris-baris fakta,
tamadun ilmu dan tamadun asia,
ada sesuatu yg ibarat memaksa,
tutup buku itu dan teruskan melayan rasa,
ade seorang yg aku kenal,
dia ta pernah membiarkan peluang berlalu begitu saja,
she dare to try sumtin new even to failed in exam, seyes ta tipu

_____________________________
aku melayan rasa dengan menulis, haih.

3rd January 2012


allah tu maha kaya, sungguh,
dia ta bagi saya satu, dua mahupun tiga,

bkn lupe tau
  • tp sengaje lupe!
  • HAPPY BIRTHDAY TO YOU kak meema!-fatimahya

    hm, okay ma.. da tua da kau kan.
    bhgie selalu, semoga murah rezki ye.
    gudluck for in evrythng! =)-zhu di

    meemah sayang,
    selamat hari lahir!  ^^-amal

    hepi bezday mah :).
    smuge dipanjangkan umo dan dilindungi allah slalu. amin! :)theha

    tahniah anda telah mendapat 1 hayat extra.
    sila berjumpa dgn cik nur farhanah amirah untuk menebus
    hadiah misteri :) heeeeee-farhanah

    maaaaahhhh!!! hepi bdayyyyyy!!!!! XD
    20 sudahh sob3 tue nye~ hehe
    may allah bless *muah-ieyah

    Meema.... 
    wanted to upload the pict, but rmb that you don't want.. 
    so i send you here.. nice or not? haha! 
    meema.. Happy Birthday♥ sorry there's no special present like what you presented me last year...
     can't ever meet up with you also...  sorry for not being with you today... faatimah !! fen seriously miss you lot... and also shini... miss badly.... mmm... no no.. back to main topic haha! 
    ma... must stay happy always kay? If there's any unhappy or stressful, text me call me, 
    i'm always here available for you hehehe! (but seems like i'm the one always find you cuz of stress >< haha!)  
    ma.. mustttttt stay happy!!! this is an order from miss lee xiao fen cutie!! ahahahah  imissyou.. and happy new year 2012 too  once again.. Happy Birthday my sayang meema -xiaofen

    may allah be with u in every step that u take..
    may he guide u in each decision u make..
    may he helps u when life gets rough..
    may he lift u when u've had enough,,
    may he protect u when u fall..
    may he hear u when u call..
    may allah always hold u in his hand... happy birthday!

    HB! <---------- twowordsonly? seyes tacing >.<

    kayuh basikal di pagi hari,
    hajaat dihati nak bertemu rakan,
    harap awk ceria berseri,
    hepi bufday saya ucapkan,

    salam ma, sanah helwah,
    maaf jadi antara yg terlewat,
    tapi ba dh jadi yg pertamakan =)
    semoga memperolehi ilmu yg bermanfaat, jadi anak yg baik,
    kakak yg baik, dan adk yng membantu,
    semoga ukhuwah kita kekal selamenye..

    salam ma,
    kalau benar bagai dikata,
    ulangtahun dinda sudah tiba,
    moga allah berkati usia,
    selamat hari tua, :-*

    meeeeeeeeemaaaaah!!!! :( how cud i 4get this :(  <---------- i cn guess it ady :P

    yoyo birthday girl, 
    gudluck in final

    pjg umo, mura rezki, makin t.i.n.g.g.i..:)

    salam.. hepi bday meemah.. makin tua ah kau.. haha


    dah besar dah rupenye budak cergas ni. =)


    hb meema..may Allah bless u..


    syaggg! happy bday.pnjang umur murah rezeki. glad to know u. :)




abang yg siap nyanyikan lagu tru fon,
amcik yg wish sweet 18, ko memang nakal dik,
syakira yg nyanyikan lagu dalam toilet, erk?
kak kauthar yg wish dari jauh,

yang wish dekat fb, blog mahupun sekadar di mulut,
apelah sgt ulang tahun kedewasaan tanpa doa dari kalian-kalian,
syukran jazillan, ^^


Tuesday, January 3

esok sekolah!!!!

dah janji tanak buat post on 3rd january,
tapi kalau baba org pertama yg wish n his sentences buat airmata menitis sebutir dua,
memang ta dapat nak tahan diri utk menghadap cawan kopi saya,
walaupun subjek kenegaraan sedang mendera mulutygmembaca, otakygmenghafal dan jariygmenulis secara serentak,
tapi aq tetap tabah nak menaip etry jiwang, #motif?


________________________________
last december, he wish me happy birthday on 3rd,
n today he's the first who wish me,
it must be ummi who remind him bout it, hehe ^^