kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Friday, June 22

pertama kali

untuk pertama kalinya,
saya serasa mahu menyerah sebelum berjuang,
allah yusahhil,
ah, sungguh sudah penat dengan ini semua,
nota, nota, nota, nota,

Wednesday, June 20

Sunday, June 17

jawabnya mudah,

cemburu untuk perkara yang tak perlu. hati saya ada masalah.
jawab nya mudah,
tersangat mudah,
kau masih senang dengan perkara jahiliyyah,
aduh, betapa kebenaran itu menyakitkan.

.
.
.
.
.
.
tetapi.,
 betapa sakit itu menguatkan, 
allah masih sayang, ah. 

awak tahu tak?
setiap kali saya mahu kongsi perkara sebegini dgn teman2 saya,
saya tak dapat masukkan nama deba dan fen dalam senarai tersebut,
dan hati saya berlagu sendiri,
ah, penakut sungguh saya. 

Friday, June 15

opss,


i.
kutip-kutip, cantum-cantum, lekat.
ops, semangat saya dah ade, walau tidak sebaik dulu, :D


ii.
dapat 'melihat'  di sebalik senyuman awak sang alien.
opss, sungguh saya masih sayang. terasa sana-sini lumrah berkasih sayang, kan?
sori sebab bukak tanpa izin, :|


iii.
baba said, jangan cemburu sebab kau pun dapat kan mah? esok lusa kita tak tahu apa yang bakal terjadi,
baik, saya tak jeles, saya tak jeles, hehe
ummi said, berdua lebih baik kan?
baik, berdua, bertiga, berempat, eh bersebelas? haha
naim said, berlapang dadalah, 
baik, lapang. feel better.


iv.
the first people that understand your story is the one that close to you on that very  moment.
ini sekadar catatan peribadi,
terima kasih kerana ambil peduli,
terima kasih kerana cuba untuk memahami,
terima kasih kerana selalu menemani,
maaf kerana tidak pandai berbahasa, bhahaha. 
oppss, mood indah di hari jumaat kerana sempat bersantap ditemani mamat kecil dan hana, harap maklum












Thursday, June 14

ah,

i. dari 5 soalan organic chem haritu, hanya Dia yang tahu berapa banyak yg sy dpt jawab.
ii. setiap kali saya baca nota food engine, rasa macam tak pernah fokus dlm dewan kuliah, *mata berair.
iii. untuk paper mikrob yg bakal muncul, saya tak mulakan apa pun lagi.
iv. mengharapkan keajaiban akan berlaku untuk exam bahasa tamil nanti. *mata bersinar.
vi. kita tak boleh paksa orang untuk tolong kita. lagi-lagi dalam masa kecederaan macam sekarang nieh. *demam euro.

p/s : this gonna be the longest study week i ever had. T_T

Sunday, June 10

jangan curi

i.
ingat tak?
kalian pernah menyoal,
ade ke curi yang tidak berdosa?
oh, saat itu ada yang menganggukkan kepala. dan bila kembali disoal,
curi ape yang tak dosa?
semua pun pakat simpan senyum tanda segan mahu beri jawapan,
sini, sini, aku persembahkan jawapannya,



aku tidak bergurau, tahu?

ii.
ingat tak? bila kau cakap macam ni dan aku menidakkan?
kau menang. ah. aku benci itu, bila menang jadi milikmu,



Just because you know the translation, doesn't mean you know the meaning_aimanazlan

bawak otak bukan pisau

netherland kalah? haih. nasib tak tengok.
ops. maaf.
assalamualaikum dari jendela, haha



i
study week saya di upm, yang kelima.
ah, sedikit lembut bayu yang menghembus kali ini,
tidak seganas yang pertama sampai berair mata,
tidak juga segelora yang ketiga sampai rasa mahu tinggalkan semua nota,
mungkin kerna jadual yang 'kurang' padat, ye sedikit kurang padat,
maka belajar pun jadi sedikit lewa, ah.
cuma masih tidak bisa bertaqrar ditemani adik-adik,
sungguh saya org yang sangat rugi,

ii.
harap akan ada yang kelima,
empat yang ada saya akan simpan sampai bila-bila,
sebab empat itu yang simpan semua senyumdantawa,
mereka-mereka yang pernah* menemani saya.
masih harap akan ada yang kelima,
kerna saya sedang punya banyak senyum untuk yang kelima nanti, *kenyit mata*

iii.
setiap kali cuti untuk studi, satu je yang aku takutkan.
pengawalan emosi.
apa tidaknya, semua pun mahu kejar masa untuk baca nota,
sampai lupa adab dalam hidup bermanusia,



iv.
ada satu sebab mengapa senyum aku masih ada untuk dia**,
pernah suatu masa dan ketika dulu,
aku jatuh dan terduduk. sangat tidak kuat untuk bangun.
dia datang dekat-dekat dan hulur tisu,
"buruk orang cantik menangis,"
ah, sampai sekarang aku ingat dua perkara itu,
satu, aku cantik,
dua, tisu yang dia hulur,



v.
belajar ditemani m.nasir, malique, mawi dan sleeq.
kinda cool, huh?
masuk tempat orang bawak otak bukan pisau,
tapi tulah, untuk org pempuan mcm aku ni,
emosi selalu nombor satu,
itu sebab susah sikit mahu ma*u.

vii.
i need my turning point,
ye, aku mahu u-turn!!!
jom?

*pernah dan diharap akan selalu
**sitinormaya


Wednesday, June 6

satu dua tiga

satu satu
saya sayang dia,
dua dua,
saya sayang mereka,
tiga tiga
saya sayang semua
empat? terima kasih kpd yang Maha Mengurnia


kisah kita, belum habiskan? T.T



kisah kita baru nak mulakan?

p/s : beza sahabat, teman dan kenalan.

ceritanya begini 5



Terima kasih seteru bersekutu
Keranamu aku bertambah mutu
Tetapi kebelakangan ini aku tepu
Hampir beku ni buku lirik kosong nak berdebu
Hilang sengat hilang seri hilang seru hilang merdu
Mata tutup kepala tertelungkup
Pintu dengar ketuk oh anak ku menjenguk
Papa jangan kerut dahi
Tukar niat baca Bismillah mesti jadi


*one message received
mane? xnampak batang hidung.
*reply
xsehat. asyik pengsan je tak larat sangat nak bangun dari katil. :(
*one message received
xsehat? sakit apekah? hati? <3
*reply
doctor said kena jangkitan. dulu xterok sgt. skang tgh menggila sikit dia punye serangan.
common virus katenye, haih. pray for me? T.T
*one message received
err? sori. :| igt gurau tadi. virus ape? shafakallah, innallaha ma'assobirin. <3
*reply
erm, virus M. MALAS. XD 
that du'a still available for me?
*one message received
menyesal tahu? jumpa esok. tak turun siap, saya kiss pakai dua jari. @.@
*reply
sayang awak, ketat-ketat.
*one message received
tanak ketat2. susah nak nafas. 
*reply
ok, saya longgarkan sikit?
*one message received.
ceit. studi sana. habes kredit saja.
*repy
ta suruh reply pungggg!!!!! XD
sham tarik dan hembus nafas perlahan-lahan. sungguh sayang itu terasa dihati. 
semoga allah redha dengan usaha kita. berusaha!!!!

Tolong dengar dik jangan bodoh sombong
Lima ribu tahun atau lima saat
Kalau kita mahu kita dapat



Monday, June 4

study week

assalamualaikum jun,
oh, sedikit lewat mengucap selamat datang.
angin lembut study week sudah mula menghembus,
memisahkan setiap jiwa di bilik mahupun partition masing-masing,
akan sedikit kurang masa untuk kongsi cerita,
ah, tidak mengapa esok lusa bila kita sama-sama berjaya,
mungkin akan ada masa luang yang panjang untuk selalu bersama,
ye, saya punya harapan sebesar itu,



15

will do,

miss you, sdm