kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Saturday, July 7

musafir

assalamualaikum pembaca budiman,
sedikit segan untuk jari kembali menari di sini. malu sendiri bila semakin hari laman orang lain semakin 'berisi'.sedang laman aku masih sama seperti semalam, sekadar catatan harian yg kadangkala seperti perasan sendiri.tapi bila difikirkan kembali, 
kalau untuk menulis catatan seperti begini pun aku tidak bisa istiqamah, bagaimana bisa istiqamah untuk perkara yang lebih besar, 


makanya, aku jadi kembali menulis. 

selain selangor, melaka dan negeri sembilan yg sememangnya lokasi sunnat muakkad tiap kali syawal,
aku pernah jejak ke pangkor dan cameron highland sahaja, sadis kan?
so, penang here i come. ^^

sepanjang perjalanan feri dari butterworth ke pulau, saya sempat jumpa 72 ekor obor-obor,
tiba-tiba rasa macam sponje bob pulak, 

hoyeah, bangunan yg ade jam besar tu mende ima?
i dun study history,
whack2! *pukul ima dalam kepala

for a moment i realise that, dua kali musafir jauh2 dengan ana,
dua kali jugaklah kitorang pergi naik feri, kan ana? 

not sure, either its a good cameraman or a good model,
er, but whatever it is, it will be fatimah jugak. kan? haha

up, up and above!!!
 bila ima ajak naek penang hill, seriously taknak.
sebab saya alah dengan ketinggian, haha. kuatkan semangat, kita naik penang hill!


here u go, jam malaysia dah nak cecah pukul sepuluh, tapi kat atas ni masih berkabus,
ni kalau sidai kain kat sini, susah la nak kering. nampak tak ciri-ciri anak solehah kat situ? hehe 

ana, bila nk besar ni? cepat sket besar la,
asyik meema je yg mem'besar', xbestla. :(

pasar chowrasta. aras satu. kedai buku terpakai. 
oh, rasa macam dalam syurga buku. but, the pakcik yg jual tu sgt kedekut nk bagi harga murah plus aku memang tak pandai nak tawar menawar, haih. 

dan malam tu jugak, eh tak. esok pagi-pagi bertolak pulang ke rumah.
humairah said, satu hari je mah? bazir duit je. 
and i replied back, sha tak tau ape yang mah jumpe dekat sane,

three doctor to be, 
kinda proud to have a friends with such that title,
and insyaAllah, two of my close friends is a doctor. :D
panjang umur, murah rezeki, kita jumpa lagi.

korek-korek buku hadis yg ade, cari tentang hikmah musafir. tapi xjumpa. haih. kuciwa.

till then, salam alaik. 





No comments:

Post a Comment