kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Wednesday, August 14

of raya, masterji, kahwin dan gunting.

bismillah
ramadhan dan syawal.
tiba-tiba rasa lama sungguh tak menulis. merepek itu ini, berkongsi segala benda yg ntah apape, haha

so, ape lagi? jom lah kita, :D

masterji
dalam kesibukan mencuci pinggan mangkuk sambil melayan tetamu dan menghabiskan kuih raya, tiba-tiba semangat nak sambung belajar datang mencurah-curah sebab,
  • naji and jae dah abes degree dan memasing berkobar-kobar nak sambung belajar terus, taknak stop kerja dulu. jeles dengan semangat mereka!
  • kak ijat dapat sambung belajar kat oversea, jeles jugak!
kahwin
isu kahwin antara yang paling mudah didengari di ruang udara. baik kat rumah nenek (melaka), rumah amai (pasoh, n9) mahupun rumah sendiri (selangor).  
tapi semangat nak kahwin tak datang mencurah-curah walaupun,
  • ila dah tunang, 
  • aaliah and ayie memasing dah nak kahwin dalam syawal tahun ni jugak.
  • fatin dapat baby september ni, insyaAllah.
  • biela punya due date around oktober, insyaAllah.
bila difikirkan balik, aku lebih bersedia untuk menjadi seorang makcik. sonyum lebar. baca stail orang nogoghi sikit.

gunting
"ni gunting arwah bapak ummi dulu. dia dapat gunting ni dari mak dia."
"kira kita ni keturunan tukang jahit legend lah ye ummi?"
ok, lepastu kena ketuk dengan ummi.

dah tiga tahun 'terpaksa' pakai baju raya jahit sendiri. perasaan terpaksa tu datang sebab aku kan penjahit amatur, jadi kalau senget sikit-sikit baju yang dijahit tu kena redha je lah. takkan nak kutuk diri sendiri sebab jahit salah-salah pulak. haha.
sebenarnya, tahun ni berangan nak pakai baju peplum yang kiut miut ala-ala saloma, tapi sebab semua mahal dan kain macam tak selesa disentuh, (habit kalau beli baju mesti nak sentuh kain letak kat pipi sebab tak tahu jenis-jenis kain sgt) jadi tak merasalah baju peplum. tsk tsk tsk.
dan ummi ajar jahit baju kurung pesak gantung sebab nak pujuk kekecewaan aku. hehe. jadi raya tahun nie merasalah baju selain baju kurung tradisional. 
tapi kan, tapi kan, baju kurung pesak gantung tak boleh jahit poket. ke aku je yang tak pandai nak jahit poket atas baju tu? ok kena ketuk lagi.

amacam ramadhan? sihat? 
aku rindu kau, 

No comments:

Post a Comment