kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Sunday, September 29

minggu tiga

bismillah,

kena menulis tapi tak tahu soal ape.
banyak sangat benda dalam kepala, er kecuali nota kuliah.

statistik, tamil, aku memang lone ranger.
tak sempat nak berkawan bila asyik masuk kelas dr.sohel lewat.
bukan seminit dua, tapi berminit-minit. haish.
mujur ade valar dalam kelas tamil, kalau tak...

malas nak buat esaimen,
lab report semua due date dua minggu selepas,
jadi penyakit malas datang tanpa diundang.

homesick masih belum hilang,
tak sedar diri dah meningkat dewasa,
esok lusa kena jugak tinggalkan rumah, haih.

selagi ade abang, aku rasa semua benda mustahil jadi tak mustahil,
astaghfirullah,
dia penyangga semangat kalau dalam bahasa yg lebih mudah,

semoga azwar akan lulus dengan cemerlang sepanjang di banting.
semoga abang berjaya pujukrayu ummi,
semoga yah berjaya dengan projek rookie needles,
semoga baby ilah irah bahagia menikmati hari tanpa buku teks.
semoga amcik rajin tolong ummi dan pergi solat jemaah di masid.
semoga humairah dpt menyesuaikan diri di menara gading,
semoga meema dapat jumpa deba dgn fen, lap air mata.

setiap kali rasa rindu sgt kt deba, mesti dia akan kol,
ini serious, bukan tipu.
semoga allah satukan kita dalam syurga, ameen.

ini minggu tiga, tapi esok dah minggu empat.
ade jejak pelik kat blog gua,
teringin jugak nak tau, sape kau?

Monday, September 23

amali hasilan

bismillah,
tiga tahun. tiga tahun aku tunggu untuk masuk lab processing. jadi sedikit teruja, bila dapat process sendiri makanan. dari buah sebijik, potong-potong, campur-campur, kacau atas api dan boleh dapat satu produk baru.
memasak lebih kurang macam menjahit. dari kain, jarum, benang dia boleh jadi baju sehelai.
sama macam memasak, tepung, gula, telur, jem nenas boleh jadi tart nenas. makan sampai habis, dan kenyang. haha

potong,

campur-campur, kacau

dapat kordial,

beza dia, masak kat rumah takpayah buat lab report. ohoi :D
part analyse tu yang leceh sikit, *batuk
minggu depan kita main dgn kacang soya plak,

Wednesday, September 18

apa khabar semalam?

bismillah,

ada sesetengah perkara, dia nampak kecik.
makin dibiarkan makin membesar,

persoalannya, apa usaha kita untuk mencegah yang kecil dari menjadi lebih besar?
*batuk.

bukan, bukan aku tengah xde kerja. 
tapi tengah taknak buat kerja tu, :D




Tuesday, September 17

minggu dua.

bismillah,
pejam celik dah dua minggu berkuliah.
urusan daftar kursus selesai seawal minggu pertama,
entah kenapa hati tetap tenang walaupun berduapuluhsatu jam kredit,

ade 12 jam lab,
kalau ade tiap-tiap hari pun aku masik ok,
asalkan takde lab report. haha

bahasa tamil dua, akan sedikit tough tapi bila lagi kalau tak habiskan sekarang.

kau ade le familia,
oh, jadi aku dah takde kau?
*aku sedikit kecewa.

penat dikolej tak sama macam penat dirumah,
paling kurang, malam-malam masih boleh peluk ummi sambil buat luahan perasaan.
rasa macam nk angkut semua benda pindah tempat lain,
tapi kata aaishah, menuntut ilmu kalau tak berkorban,
tak terasa sangat manisnya,

pilih minor,
baba letak semua kepercayaan kat aku,
semoga kita semua berada dijalan yang benar,

Monday, September 16

mana kau yang dulu?

bismillah,

mana kau yang dulu mah?
kata aku kepada diri sendiri. haha
majnunah dah aku nie :D

dr mehnoursh buat aku rasa kelas ou tak berat,
mohon syahirah cpt balik. haha

sem nie kena group dengan kau lagi,
'murah' sungguh rezeki aku sem ni,

duapuluhsatu jam kredit,
yosh, semoga kita semua kuat.

kelas mikrob, macam parah je. hukhukhuk

rindu nak menulis sebenarnya.
i.s.t.i.q.a.m.a.h.
jom?
wallaweh, :D



Sunday, September 8

bisik sendiri

bisik sendiri,
its gonna be tough.
but, worth it.
kot?

semester lima. ahlan wasahlan

bisik sendiri

bisik sendiri,
its gonna be tough.
but, worth it.
kot?

semester lima. ahlan wasahlan