kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Monday, April 28

how i met myself?

bismillah,

how do you often met yourself?
sejujurnya bila ada orang datang mengadu susah, 

kalian, bagaimana?

Sunday, April 20

supaya kau boleh

bismillah,

"aku buat macamtu supaya kau boleh belajar,
nanti kalau in a real life kau gagal macamane?"

tersentak.

ini lah real life aku. aku bukan tengah main-main kot. ambik buah, baling dadu. kira langkah. pass dadu kat orang lain.

ah, telan jelah.
rasa pahit, kalau tak ada. rasa manis, lidah kita takboleh rasa.




Wednesday, April 9

cuba ambil sehelai kertas,

bismillah,

cuba ambil sehelai kertas kosong,
dan tulis,
kalau dulu aku gagal upsr tak dapat masuk sekolah yang 'bagus',
kemudian gagal pmr dan tak dapat masuk aliran sains yang kengkonon hebat
dan kemudia ditolak mentah-mentah oleh semua pusat asasi, tamhidi dan matrikulasi,
dan konfem-konfem (bak kata org ramai) xdapat masuk degree,
apa yang kau tengah buat sekarang ni?

adakah hidup lebih baik? ya? hentikan dan silakan berpatah balik ke masa lalu,
adakah hidup tidak akan lebih baik? ya? jadi bersyukurlah

ada member tanya, apa ayat kegemaran kau?
la'in syakartum laazidannakum,

ramadhan ni nak gabung tilawah dengan siapa?
alahai hati, lemahnya sigh

Monday, April 7

istiqamah

bismillah,

aku sedang bertarung dengan diri sendiri,
memaksakan diri untuk beristiqamah hatta dalam seringkas-ringkas perkara,
menyampaikan salam seikhlas hati pada mereka yang tidak sudi menjawab, its hurt
mengucapkan terima kasih seikhlas mungkin pada mereka yang tidak sudi hatta melempar segaris senyum, its hurt
dan menghabiskan buku-buku yang aku baca dan berkongsi pada semua (baca : adik-adik)

sebab hidup tak panjang, jadi aku pun tulis pendek-pendek.