kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Monday, August 31

sebulan lalu

bismillah,
sebulan yang lalu, 
aku buat keputusan merepekntahpape untuk kerja kat gudang buku,
yup gudang buku,
aku mengaku perkataan buku tu buat aku lupa perkataan gudang, haha
actually, it was aaishah's that was really eager to do part time job during semester break 
while me already decided to chill at home while learn how to cook nasi lemak yg ummi selalu masak sedap tu.
sampai satu hari kami nampak iklan kerja kosong tu dan sama-sama teruja untuk cuba apply.
adik-beradik tak boleh mohon kerja tempat yg sama sebenarnya,
tapi nasib sangat menyebelahi kami dan akhirnya dapatla kerja gudang buku,
seronok sebab kerja dengan buku,
penat sebab kerja dengan bergudang-gudang buku, haha

aku sempat rasa few department dalam gudang tu,
department clearance stok, semua buku murah-murah punya sebab nak clear stok,
department e-commerce, hari-hari balut parcel org beli buku online,
department stationary, label alat tulis untuk jual kt kedai buku,
department cd, label harga cd yg dijual di kedai buku
dan department new outlet, baca gr, check harga, check quantity dengan pricing,

everything was so awesome because books and stationary are my fav kot. haha

paling penting, dapat jumpa pelbagai jenis orang. 
baru aku faham, apa maksud mantera,
   ijazah terbaik datangnya dari jalanan,
   dari pengalaman bercakap dan bersalaman,
macam-macam jenis kesusahan hidup dan ketabahan yg aku dpt jumpa dan hadam sebagai pelajaran.
genap sebulan, aku rasa maca berjaya menggenggam #ijazahkehidupan.

dan atas beberapa sebab,
yang puas ditimbang tara,
aku ambil keputusan untuk terus rasa sepak terajang alam pekerjaan,
supaya aku tidak cuma mahir melontarkan teori,

shameemah,
trying to be practical



No comments:

Post a Comment