kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Friday, March 25

rasa hipster pulak

bismillah,

semalam mata aku tak boleh lelap, jadi aku scroll instagram atas bawah depan belakang semua aku scroll,
sampai jumpa gambar orang pos buku aan,
terus aku cemburu, terus aku benci orang tu dan terus aku rasa nak singgah jakarta kejap,

___________________________________________________________

laptop pertama yang aku beli,
masa umur lapanbelastahun,
guna saving kerja part time lepas spm campur pinjam duit ummi sikit,
sekarang asyik loading dan hang je,
laptop kedua,
aku belum beli lagi.

___________________________________________________________

ada orang tanya,
kenapa nama link blog aku hykers?
aku jawab,
darah muda,
padahal dulu aku kurang membaca,

___________________________________________________________

pagi semalam,
senior exec aku tak masuk morning briefing,
jadi aku kena bagi feedback untuk department aku,
pagi ni,
manager department production planning great good morning kat aku,
aku assume,
feedback yg aku share semalam mesti gempak,
begitulah positive nya aku,

___________________________________________________________

ummibaba ajar aku,
setiap kali orang mula melampaui had minima aku,
lebih baik untuk aku beredar dari situasi itu,
sebab ummi cakap, darah laksamana dalam diri aku,
terlalu banyak,

___________________________________________________________

lama tak tulis tatabahasa tungganglanggang macamni,
rasa hipster pulak,
sadis,