kalian yg sy hargai

tHe wOrLd aS i sEe iT, mY wOrLd aS i eXprEss iT

Wednesday, May 10

kitab ramalan hidup

bismillah,

ini berkaitan pasca pbakl 2017. kalau semak semak balik post lama kebanyakannya berkenaan betapa aku tak punya duit yang banyak, walhal pesta buku sudah semakin hampir,
tahun ini, aku azam tak mahu tulis pasal hal yang sama dalam blog. aku cuma post di instagram. kahkah

tapi itulah, dalam pada tak ada duit itu, dapat juga aku beli senaskah dua idaman aku. cuma itulah, punyalah aku buat senarai segala bagai, ada juga judul yang aku tak berjaya dapatkan sewaktu berkunjung di reruai ITBM rabu lepas. bukan apa, aku memang tak tahu bahawa judul itu diterbitkan oleh ITBM, punyalah nak kata tak ada rezeki.

sepanjang itu, aku berjaya habiskan buku terbaharu faisal tehrani, kitab ramalan hidup. kalau ikutkan, judul ini tak ada dalam senarai aku, tp itulah bila dh pegang dan selak, aku ambil dan tahu tahu sudah di kaunter bayaran.


judul terbaharu ini, mungkin sedikit berbeza dengan judul beliau sebelum ini yang aku baca. tapi boleh aku katakan, aku dpt kenal satu sisi baharu penulis ini. entah kenapa, aku merasakan sebegitu. satu perkara yang aku suku bila membaca karya beliau, aku dpt mengutip beberapa pesanan tentang hidup melalui karya beliau.
dalam judul yang ini, beliau lebih santai dan kurang bermain dengan madah berhelah. jadi, lebih mudah untuk aku hadam lumat sampai ke otak.


sebenarnya, aku mahu tulis pasal perkara lain, tapi itulah. aku sudah merapu ke bahagian lain. mungkin baik aku hentikan sahaja di sini dahulu, haha

No comments:

Post a Comment